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
«Друзі після шоу мене не впізнають», – Алік Закревський
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImJpZy5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

«Друзі після шоу мене не впізнають», – Алік Закревський

Зважені та щасливі

«Стояв недавно зі знайомими на Хрещатику. Підійшли два однокласники. Привіталися, а я бачу, що мене не впізнали. Через пару хвилин не витримав і кажу їм: «Це ж я, Алік». Вони заїкатися почали. Не могли повірити, що людина могла отак змінитися», — розповідає киянин 25-річний Алік Закревський.

Він переміг у другому сезоні проекту «Зважені та щасливі» на каналі СТБ. Виграв 250 тис. грн, за які тепер хоче купити квартиру. Поки що живе з батьками.

На шоу він втратив 86 кг. Тепер при зрості 180 см важить 80 кг.

«Я ж з дитинства був пухленьким. На першому курсі інституту важив 120 кілограмів. Але найбільше набрав минулого літа — 159. Не раз намагався схуднути. Сідав на дієту, фізично працював. Пам’ятаю, якось на будівництві скинув 30 кілограмів. Але пізніше вага поверталася. Худнув на 10-15 кілограмів, коли в когось закохувався. Але якщо чесно, то дівчата на мене не дуже увагу звертали. Самі розумієте, спочатку ж дивляться на зовнішність. Тому жінок у мене було небагато. Довше, ніж три місяці, ні з ким не зустрічався. Дівчина з’явилася після проекту. За півтора місяці я набрав сім кілограмів».

алик-закревский-до-после

Зранку на сніданок Алік пив чашку чорної розчинної кави із двома ложками цукру. Їв два бутерброди з білого хліба. Зверху клав шинку або ковбасу і сир. Обідав борщем і макаронами зі свининою. Овочів не їв. Але найбільше їжі вживав на вечерю.

«Пельмені, вареники, макарони — усе їв із білим хлібом. На день десь шматки три. Ще й перед тєліком міг з’їсти пару пиріжків і дві жмені цукерок. По п’ятницях ходив із друзями до пабів. Там були і піци, і пиво. За вечір випивав із вісім бокалів. Але маю друзів, які можуть і 12 бокалів випити, а важать 75 кілограмів. Тобто я їв не так багато, але в мене був порушений обмін речовин, тому й поправлявся».

На проекті чоловік почав їсти п’ять разів на день.

«Вживав багато овочів і фруктів. Від смаженого, жирного, солодощів і цукру відмовився. Їв курятину і рибу. Чай і каву мусив пити без цукру. Уся їжа здавалася недосоленою, бо її заправляли морською сіллю. Але жор на мене не нападав, смажені кури і котлети не снилися. Декому на проекті було важко. Вони за кимсь доїдали котлети».

Окрім дієти, учасники шоу щодня займалися в тренажерних залах — на бігових доріжках, велосипедах та орбітреку.

«Коли виходив із зали, футболку можна було викручувати, — згадує Алік. — Доводилося пробігати по 21 кілометру за 3 години. Повністю без передишки біг 18 кілометрів. По канатній драбині залазив на восьмий поверх — це 24 метри. У мене синяки тижнів два сходили. Але найприкольніше було скочити з парашуту з висоти 3 кілометра. За 30 секунд вільного падіння всі так нервували, що вагу втрачали. Я скинув тоді зо 2 кілограми».

До проекту носив 74-й розмір. Тепер 46.

«Одягався здебільшого в магазині великих розмірів. Зараз увесь старий одяг викинув, залишив собі лише одні штани, в яких ішов на проект. За чотири місяці чотири рази змінював гардероб. Купував по одній-двоє речей. Перебивався одягом меншого брата Андрія».

Закревский-и-обуховский

Алік двічі на тиждень ходить у тренажерну залу і басейн. Щоранку робить зарядку. На вихідних грає з друзями у футбол. Інколи відвідує косметолога, який робить уколи від розтяжок і ходить у кріосауну, щоб підтягнути обвислу шкіру.

«Їм удвічі менше. Снідаю молочною кашею і кавою без цукру. На обід — борщ без м’яса, відварна телятина із салатом з огірків і помідорів. На вечерю — запечена червона риба із огірком. За день з’їдаю маленький шматок «Бородинського хліба». Півкілограмової буханки вистачає на тиждень. Перекушую лише яблуками, горіхами або шматком сиру. Картоплю їм лише в перших стравах».

Алік — бухгалтер, помічник економіста та прораба в одній зі столичних будівельних компаній. На час шоу взяв відпустку.

Галина ОСТАПОВЕЦЬ