Капустяні котлети з сиром – рецепт від дієтолога Світлани Фус

Зважені та щасливі 6

Інгредієнти:

Капуста білокачанна – 200 г

Яйце – 1 шт

Петрушка (кріп) – 2 ст.л.

Морква – 40 г

Сир низької жирності (до 20%) – 30 г

Лук порей – 40 г

Оливкова олія – 1 ст. л.

Борошно вівсяна або гречана (можна «Геркулес» або гречку подрібнити на кавомолці) – 2-3 ст.л

Сіль за смаком

Сметана – 1 ст.л

Приготування:

1.Капусту нарізаємо, відварюємо до готовності
2.Відкидаємо на друшляк, коли охолоне, віджимаємо
3.Морква тушкуємо з цибулею на оливковій олії до готовності, даємо охолонути
4.З’єднуємо остигнула капусту з яйцем, тертим сиром, морквою, рубаною зеленню і борошном
5.Формуємо котлети і викладаємо на Пекарській папір на деко
6.Випікаємо в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці 10 20 хв (до готовності)
7.Подати теплими з 1 ст.л. сметани

Харчова та енергетична цінність:

Білки – 21 г

Жири – 15 г

Вуглеводи – 24 г

Енергетична цінність – 315 ккал