Макарони з овочами – рецепт від дієтолога Світлани Фус

Зважені та щасливі 6

Інгредієнти:

Макарони твердих сортів – 50 г (готових)

Подрібнена свіжа петрушка – 1 столова ложка

Сир не жирний – 1 столова ложка
Овочі:

Брокколі, розібрана на суцвіття – 50 г

Цукіні, порізані тонкими колечкамі- 50 г

Спаржа – 70 г

Зелений горошок (можна заморожений) – 2 ст.л.

Оливкова олія – 10 г

Вершки 10% – 2 столові ложки

Дрібка  мускатного горіха

Сіль за смаком

Приготування:

1. Відварити макарони.

2. Капусту брокколі, цукіні, спаржу і зелений горошок відварити на пару.

3. Всі овочі, крім спаржі, помістити в сковороду, поставити на вогонь, налити 1 ст.л. оливкового масла і 2 столові ложки вершків, додати дрібку мускатного горіха.

4. Гасити кілька хвилин на маленькому вогні акуратно помішуючи, намагаючись не пом’яти овочі, найкраще дерев’яною ложкою.

5. Перевірити на смак соус, при необхідності трохи присолити.
6. Після цього теплі макарони перемішати з порізаною петрушкою, зверху викласти теплі овочі з соусом і посипати тертим сиром. Зверху розкласти спаржу.
Їсти страву теплою

Харчова та енергетична цінність:
Білки – 11.2 г

Жири – 16.3 г

Вуглеводи – 40.9 г

Енергетична цінність – 355.2 ккал