Овочева мусака – рецепт від дієтолога Світлани Фус

Зважені та щасливі 6

Овочі і їх кількість може бути різне. В даному рецепті вказані готові овочі, що йдуть на 1 порцію. Звичайне приготування на 4 порції. Всі інгредієнти збільшуємо в 4 рази.

Інгредієнти:

Баклажани – 80 г

Помідори – 30 г

Лук порей- 30 г

Картопля – 30 г

Спаржева квасоля -50 г

Корінь селери – 20 г

Для заливки:

Яйця – 1 шт.

Молоко – 40 мл

Оливкова олія – 2 г

Сіль, зелень – за смаком

Приготування:

1. Лук порей, селеру і спаржеву квасоля (порізану) тушкувати з оливковою олією, присолити за смаком
2. Картоплю відварити в «мундирах»
3.Баклажани порізати кружальцями, посолити. Через деякий час злегка віджати, перемішати з оливковою олією, запекти в духовці до напівготовності
4. Форму для запікання змащуємо оливковою олією і посипаємо крихтою з цілісно зернового хліба.
5.Викладаємо шарами овочі в наступному порядку: баклажани, помідори, порізані кружальцями, 5. картоплю, порізану кружальцями, цибулю з спаржевої квасолею і селерою, картопля, помідори, баклажани
6. Випікати при температурі 180 градусів 30-40 хвилин
7. Яйце збити з молоком, додати порізану зелень, посолити за смаком, залити овочі і запікати ще 10 хв до готовності
Харчова та енергетична цінність:

Порція – 290 г

Білки – 5.4 г

Жири – 4.4 г

Вуглеводи – 12.8 г

Енергетична цінність – 112 ккал