Рецепти десертів від дієтолога Світлани Фус

Зважені та щасливі 6

1. Вегетаріанський вівсяний пиріг з бананами і яблуками

Рецепт простий:

3 банана

1,5 яблука

250 гр вівсяних пластівців

При необхідності можна додати 2-3 ч л меду (прим .: можна замінити на сироп стевії, головне пробувати на смак. Якщо стевії буде багато, може гірчити)

Жменя волоських горіхів.

Приготування:

1. Банани порізати кружечками

2. додати мед, вівсянку, перемішати руками (банани при цьому стають однорідною масою).

3. Викласти в силіконову форму, зверху прикрасити тонко нарізаними яблуками і рубаними волоськими горіхами.

4. Випікати 30 хвилин при 200 C

 

  2. Чорничний смузі

Інгредієнти:

2 порції

80 мл ананасового соку;

120 мл натурального знежиреного йогурту;

100 г замороженої чорниці;

1 банан.

 Приготування:

1 Дістаньте чорницю з морозилки, складіть в глибоку піалу і відставте в сторону.

2. Очистіть банан від шкірки, поріжте товстими кружечками, покладіть їх на обробну дошку і помістіть в морозильну камеру.

3. Через дві години, коли чорниця відтане, а банан охолоне, змішайте їх з ананасовим соком і йогуртом в блендері. Розлийте по склянках, прикрасьте ягодами і подавайте з кубиком льоду.

3. Торт – желе

 

1. Беремо свіжовичавлений сік з різних фруктів, при необхідності додаємо кілька крапель стевії (за смаком) і додаємо розчинений желатин спочатку в один сік, виливаємо його в формочку і даємо застигнути

2. після цього змішуємо інший сік з желатином і виливаємо наступний шар.

Кількість шарів може бути стільки, скільки різних фруктів використовувалося для приготування соку. Можна зробити на основі кількох видів соку, але в кожен шар, вилитий у форму, додаємо свіжі ягоди. (можна використовувати часточки фруктів і горішки). Для одного шару можна використовувати Низькожирне безлактозную молоко.

Виходить багатошаровий желейний торт.

Можна використовувати прозорі невеликі келихи для форми.