Салат із запечених овочів – рецепт від дієтолога Світлани Фус

Зважені та щасливі 6

Діетолог проекту «Зважені та щасливі» Світлана Фус пропонує ряд корисних, дієтичних і неймовірно смачних рецептів, які допоможуть вам зберегти здоров’я і талію!

Інгредієнти:

Баклажани – 80 г

Кабачки – 80 г

Солодкий болгарський перець – 50 г

Капуста брокколі – 50 г

(вага готових продуктів на порцію)

Кунжутну олію – 10 г

Помідор – 50 г

Соєвий соус – 5 г

Лимонний сік – 5 г (за бажанням)

Часник -1 зубець

Зелень за смаком – 10 г

Оливкова олія – 10 г

Сіль – за потребою

Спосіб приготування:

1. Всі овочі помити і обсушити.

2. Болгарський перець очистити від насіння.

3. Всі овочі нарізати невеликими кубиками.

4. Викласти на застелений пергаментним папером деко, полити оливковою олією і ретельно перемішати (для рівномірного розподілу оливкового масла).

5. Капусту брокколі приготувати на пару.

6. Поставити в нагріту духовку і запікати при 180 градусах близько 25 – 35 хвилин (до готовності). Перекласти овочі в салатник.

7. Кунжутну олію, дрібно порізаний помідор, соєвий соус, лимонний сік з’єднати.

8. Додати роздавлений зубчик очищеного часнику і прогріти на водяній бані протягом 3-5 хвилин.

9. Гарячий соус перелити до овочів, перемішати і посолити за смаком. Остудити, додати зелень, прикрасити капустою броколі.

 Харчова та енергетична цінність:

Порція – 300 г (з соусом):

Білки – 3 г

Жири – 10.5 г

Вуглеводи – 10.5 г

Енергетична цінність – 148 ккал