Рецепт дієтичного і корисного мармеладу від Тетяни Литвинової

Зважені та щасливі 6

Суддя кулінарного шоу «МастерШеф» Тетяна Литвинова поділилася рецептом незвичайного і дуже корисного мармеладу. А саме чудове те, що його з легкістю можна віднести до дієтичних солодощів.

Розповідаючи про те, як їй вдається тримати себе в формі, Тетяна радила робити акцент на тих продуктах, які сезонні. Саме тому, в самий розпал золотої осені гарбуз – часта гостя на обідньому столі. Тетяна, як істинний гурман, віртуозний кулінар, не може не здивувати незвичайним десертом з гарбуза.

Рецепт з яким поділилася Тетяна – це гарбузовий мармелад з цитрусовим ароматом:

Інгредієнти:

Гарбуз – 500 – 700 г
Сік 1 апельсина
Цедра 1 апельсина
Цукор – 1 – 2 ст. л.
Ізюм, курага, інші сухофрукти – за бажанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тетяна Літвінова розкрила свій рецепт стрункості та краси

Спосіб приготування:

Гарбуз подрібнюємо на крупній тертці.
Додаємо сік і цедру апельсина.
Присипаємо цукром.
Загортаємо у фольгу.
Випікаємо 20-30 хвилин при температурі 200 градусів.

Замість апельсина можна використовувати будь-які цитрусові, варто тільки пам’ятати про те, що натираючи цедру використовувати потрібно тільки кольорову частину. Біла шкірка буде гірчити.
Сахара потрібно небагато, але він потрібен для карамелізації. Залежно від солодощі самої гарбуза, кількість можна зменшити.
Сухофрукти можна використовувати будь-які, або зовсім не використовувати.
За час випікання гарбуз придбає ніжну консистенцію, що нагадує мармелад, і насититься цитрусовим ароматом.

Такий десерт обов’язково сподобається і дорослим і дітям. Смачно, не дорого, а головне – корисно!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 порад про схуднення від Аніти Луценко