Особливості літнього харчування

Зважені та щасливі 6

Харчування влітку має ряд особливостей. Адже крім очевидних літніх радощів і переваг приховує небезпеку. Спекотна пора – час загострення хронічних захворювань, проблем з серцем і судинами. Крім того, можливе зневоднення, швидка стомлюваність, безсоння і втрата апетиту. Щоб уникнути негативних наслідків, важливо скорегувати раціон харчування!

Головне, це не забувати пити воду. Два літри на день, а влітку можна і більше. Починайте ранок зі склянки води. Можна пити кожні 45-50 хвилин. Якщо ви збираєтеся їсти, то за півгодини до їжі випивайте склянку чистої води.

Крім води пийте соки, тільки краще свіжовичавлені, і розведені водою, зелений чай, у воду можна додавати лимон. Цукор краще не додавати в напої.

Снідати краще до того, як почнеться спека. Влітку сніданок – це основний прийом їжі. Він повинен бути поживним. А ось обід і вечеря легше. Незадовго до сну можна дозволити невеликий перекус, типу яблука або склянки кефіру.

Свіжі ягоди, овочі і фрукти має бути присутні у раціоні щодня! Робіть наголос на продукти з вмістом вітамінів С і Е. Вони захищають наш організм від перегріву.

Не забувайте про жири. Але тільки корисні! Оливкова олія, лляна, добре вживати авокадо та волоські горіхи.

Що стосується білків, то віддавайте перевагу легко засвоюваним. Наприклад, відварене біле м’ясо, кисломолочні продукти, такі, як кефір.

З десертів віддавайте перевагу ягодам і фруктам. Можна робити муси з додаванням в ягоди кефіру або нежирного йогурту.

А от від смаженого, копченого, жирного краще зовсім відмовитися.