Дієтичні сирні маффіни від Євгена Злобіна

Зважені та щасливі 6

Євген Злобін – переможець четвертого сезону «МастерШеф» і випускник школи кулінарії «Le Cordon Bleu» в Парижі. Він сам виховує сина і любить готувати йому смачні та корисні страви. Євгенія запросили в проект «Зважені та щасливі» для того, щоб він навчив учасників готувати низькокалорійні і корисні солодощі.

Злобин и Зважені

Рецепт сирних маффинів від Евгений Злобіна:

Інгредієнти:

Сироп:

  • Мед – 2 ст. л.
  • Кип’ячена вода – 1 ст. л.
  • Лимон – сік з 1 шт.

Тісто:

  • Вівсяні пластівці – 150 г.
  • Нежирний сир – 150 г.
  • Ізюм – 50 г.
  • Яйця – 3 шт.
  • Розпушувач – 1 г.

Для прикраси:

  • Яблуко, груша, лимонна цедра

Приготування:

  1. Із пластівців зробити борошно. Сир перетерти через сито, щоб вийшла кремова консистенція. Збити його з яйцями.
  2. Ізюм замочити в теплій воді, злити її і обсушити сухофрукти.
  3. Змішати сирну масу з іншими продуктами.
  4. Зробити сироп з меду, лимонного соку і води, трохи прогрівши продукти.
  5. Масу викласти у форми і випікати 15-20 хвилин у духовці при температурі 180-200 градусів.
  6. Спеціальним пристосуванням вирізати кружки з груші і яблука, прогріти їх у сиропі.
  7. Просочити готові маффіни сиропом і прикрасити кружечками груші, яблука і лимонною цедрою.

Детальний рецепт дієтичних сирних маффинов від переможця «МастерШеф-4» дізнайся в ВІДЕО: