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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImJpZy5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Продукти для схуднення, які такими тільки здаються

Зважені та щасливі

Продукти для схуднення – це гарна обгортка і переконлива реклама. Вони стають приманкою для голодного покупця, якого хвилює питання здорової їжі. Але коли вибір багатий, а часу мало, буває важко сказати, що дійсно корисно, а що – просто чергове модне захоплення на тему здоров’я. Пропонуємо список продуктів, які тільки здаються корисними.

1. Продукти з приставкою «мультзлаковий» і «мультизерновий»

Якщо сім видів злаків – це здорова їжа, то 12 ще краще, чи не так? Не так. Багатозерновий продукт означає, що в хлібі або в макаронах міститься два і більше видів злаків. Це не має ніякого відношення до ступеня очищення борошна. Якщо борошно біле, значить, воно позбавлене ​​більшості своїх поживних речовин.

Замість багатозернових продуктів шукайте на 100% цільнозернове борошно, – на етикетках щось на кшталт «100% пшениця». В такому борошні використовується весь вміст зерна, а тому ви отримаєте максимальну кількість клітковини і поживних речовин і корисних вуглеводів.510408238

2. Гранола і мюслі

Ваша думка про цю хрустку закуску, яка чудово поєднується з йогуртом, може змінитися. Люди думають, що гранола – здоровий продукт, бо вважають, що вона складається з цільних зерен. Але проблема в тому, що зазвичай в ній багато цукру, і її часто готують на рослинному або вершковому маслі, або використовують якийсь тваринний жир. Жир і цукор роблять гранолу дуже калорійним продуктом.

3. Смузі і сік

Найнебезпечніша примха фанатів здорового харчування має рідку форму. Жодного дня не минає без реклами дорогих ягідних коктейлів і освіжаючих корисних соків. Коли ви робите сік з фруктів, ви видаляєте клітковину, а це швидко підвищує рівень цукру в крові і рівень інсуліну. Якщо одночасно вичавити сік з декількох фруктів, вийде занадто багато цукру з фруктози. Корисніше з’їсти салат, грушу або яблуко зі шкіркою – вживати в їжу овочі та фрукти протягом дня потроху і рівномірно.

5. Знежирені і низькокалорійні солодощі

Через високий вміст хімічних добавок знежирені, нібито дієтичні солодощі, ніяк не можуть відповідати принципам здорового харчування. Наприклад, морозиво зі зниженим вмістом калорій і жиру буває самих різних видів і на перший погляд здається ідеальним продуктом. Але в цьому замороженому делікатесі занадто багато хімікатів. На додаток до складу інгредієнтів в ньому є штучні підсолоджувачі, через які у людини виникає бажання з’їсти ще більше солодкого.

5. Йогурт зі смаковими добавками

Йогурт став досить популярним перекусом як для дітей, так і для дорослих. Але мало хто замислюється скільки цукру він містить через додавання фруктового ароматизатора. Варто не забувати, що в одній порції маленького полуничного йогурту може міститися до 20 грамів цукру. Ця доза не варта кількох корисних бактерій.509470978

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефективні дієти: топ-5

6. Приготована в ресторані курка

В головах багатьох м’ясоїдів курка є майже повністю дієтичним продуктом, а також відмінним джерелом білка. Все це так, але як попереджають дієтологи, в ресторанах це блюдо може перетворитися в справжню неперетравлювану бомбу. Наприклад, курча, приготоване в ресторані з використанням величезної кількості масел, солі і вершків, може подарувати зайві 1000 калорій і більш.486602234

7. Енергетичні снеки і батончики

Перебуваючи в перманентному стані поспіху, зайняті люди часто грішать цією спокусою. «Прихопити з собою кілька батончиків і обід можна пропустити, ще кілька – не знадобиться і сніданок», – думає більшість.

Але, як відзначають дієтологи, це не найкраще рішення в сфері харчування. Дієтолог порівнює енергетичні батончики з цукерками. «На них часто наносять шоколадну або йогуртову глазур, в них містяться тонни хімічних речовин і штучних підсолоджувачів. Наприклад, батончики з Гранолою містять близько 20 інгредієнтів. У деяких є кукурудзяний сироп, цукор, харчові барвники і пальмова олія».

8. Вітамінізована вода

Не зважаючи на те що вона «вітамінізована», подібна пляшка води в середньому може містити близько 31 грама цукру (8 чайних ложок). Якщо звичайна вода вам набридла, дієтолог рекомендує зельтерську або будь-яку іншу мінеральну воду. А щоб зробити собі корисніше, просто додайте в звичайну негазовану мінеральну воду шматочок лимона або лайма.

9. Масла, соуси і крему зі зниженим вмістом жиру

Як і у випадку з низькокалорійними солодощами, такі продукти в раціоні не повинні вкорінюватися міцно. Наприклад, як зазначає дієтолог Compass Nutrition, арахісове масло “зі зниженим вмістом жиру” до їжі не призначене. Арахісове масло багате білками і калоріями, але хтось може спокуситися його різновидом зі зниженим вмістом жиру. Але піддаватися спокусі не варто.

10. Сироп агави замість цукру

Всі ми знаємо, що споживати багато цукру не варто. Більшість з нас при цьому впевнені, що якщо замінити справжній цукор на який-небудь продукт типу нектару з агави, то ми вгамуємо свою пристрасть до солодкого і водночас не зашкодимо здоров’ю.

Проте цей природний підсолоджувач все одно є цукром, і калорій там приблизно стільки ж, скільки в звичайному цукрі і меді (60 калорій на чайну ложку). Якщо ви стежите за вмістом цукру в крові і своєю вагою, то вам краще знижувати споживання цукру в будь-якому вигляді, навіть в натуральному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які гормони впливають на вагу, метаболізм і організм в цілому

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Thanks!

Our editors are notified.