PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImJpZy5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Гарбузовий лате (без кави): рецепт від Мирослави Ульяніної

21.09.2018

8 сезон проекту «Зважені та щасливі» змушує команди боротися за струнке й здорове тіло. Основа здоров’я завжди закладена у правильному харчуванні. Гуру професійного компонування продуктів є ведуча «Зважені та щасливі»-8 – Мирослава Ульяніна. Хто, як не вона, краще знає, які продукти необхідно виключити з раціону, а які  додати.

тыквенный латте

Новий рецепт від королеви смузі. Цього разу для пиття ведуча обрала гарбузовий лате. Проте не класичний, а без кави. Цей напій чудово смакує холодної осені та зимового вечора. Завдяки куркумі у складі він збалансує свідомість і поліпшить концентрацію уваги. Бо і західні експерти, і фахівці з аюрведи вважають, що куркума покращує обмін речовин і кровообіг, очищаючи кров і лімфатичні судини, покращує травлення та допомагає при діабеті.

Більше на тему: Гарбузовий хумус: рецепт від Мирослави Ульяніної

Складові:

  • Рослинне молоко (найсмачніше – густе кокосове)
  • Куркума (спеція у порошку) –  ½ ч. л.
  • Гарбуз (запечений і збитий у пюре) – 1 ст. л.
  • Імбир (суха спеція у порошку або натертий свіжий корінь) – ½ ч. л.
  • Кленовий сироп / сироп топінамбура / мед (залежно від того, чим хочеться підсолодити) – 1 ч. л.
  • Чорний / каєнський перець –  на кінчику ложки

Спосіб приготування:

  1. У невеличку каструлю наливаємо рослинне молоко і додаємо інші інгредієнти (куркуму, перець, імбир, пюре гарбуза).
  2. На середньому вогні розігріваємо, постійно помішуючи, щоб спеції повністю розчинилися в молоці. Не доводячи до кипіння, прибираємо з вогню.
  3. Додаємо мед. Перемішуємо.
  4. Переливаємо в чашку і насолоджуємося.

Мирослава Ульяніна

Мирослава Ульяніна зауважила, що мед надає гарбузовому лате приємний солодкий смак і діє заспокійливо на організм. А перець поліпшує засвоєння і всмоктування корисних речовин, що містяться в спеціях.

«Куркумін, що входить до складу куркуми, запобігає накопиченню жирів в організмі та знижує рівень шкідливого холестерину. Він також є потужним природним антибіотиком, очищає кров і покращує її циркуляцію, регулює роботу кишечника і нейтралізує дію вільних радикалів. Гарбуз знижує тягу до солодкого і жирного. Імбир покращує травлення і кровообіг…» – додала ведуча «Зважені та щасливі»-8.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Thanks!

Our editors are notified.