PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImJpZy5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Зелений салат із гарбузом: рецепт від Мирослави Ульяніної

24.09.2018

У раціоні ведучої проекту «Зважені та щасливі»-8 Мирослави Ульяніної дуже багато зелених салатів. Таких, де більшу частину займає зелень. Гуру здорового харчування вже неодноразово ділилася рецептами не тільки поживних, а й смачних страв. Тож пропонуємо ще один варіант приготування корисної страви.

Зелень є джерелом хлорофілу, величезної кількості потрібних організму вітамінів та мінералів, клітковини. Через те, що в раціоні немає зелені, і виникає більшість проблем зі шлунково-кишковим трактом. Мирослава Ульяніна пропонує рецепт із міксом салатів та додаванням вже відомого інгредієнта – гарбуза.

Салат с зеленью и тыквой

Особливістю цього салату є можливість самостійно обирати, які з перелічених інгредієнтів можна включити. Ведуча «Зважених» пропонує свій перелік складових.

Інгредієнти:

  •         Рукола
  •         Шпинат
  •         Кріп
  •         Кінза
  •         Петрушка
  •         Зелений та фіолетовий базилік
  •         Різновиди салатів – лоло росо, лоло біондо, ромен, айсберг
  •         Сирий гарбуз
  •         Цукіні – нарізані великими шматочками
  •         Трохи авокадо
  •         Томати чері

Щоб салат був більш поживним, можна додати якийсь із варіантів білка: соєвий сир тофу, сир фета, моцарелу, яйце пашот, відварений нут або молодий горошок.

Більше на тему: Гарбузовий лате (без кави): рецепт від Мирослави Ульяніної

Посипати салат несмаженими горішками та насінням:

  •         Льону
  •         Гарбуза
  •         Соняха
  •         Кунжуту

Такі інгредієнти – справжні суперфуди! Вони містять калій, магній, цинк, поліненасичені омега-3 та жирні кислоти.

Мирослава Ульянина

Заправити салат можна олією холодного віджиму (добре смакують та напрочуд корисні лляна, обліпихова, кунжутна). А Мирослава Ульяніна пропонує як заправку соус. Приготувати його можна у блендері:

  1. На ніч замочити насіння гарбуза, вранці промити його і пересипати у блендер.
  2. Додати лимонний сік, спеції (куркуму, імбир, суміш перців, мускатний горіх), трохи води, свіжу зелень.
  3. Збити до однорідної консистенції.

Більше на тему: Гарбузовий хумус: рецепт від Мирослави Ульяніної

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Thanks!

Our editors are notified.