PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImJpZy5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Смузі для здоров’я печінки: рецепт від Мирослави Ульяніної

28.09.2018

Мирослава Ульяніна продовжує ділитися з читачами в Instagram корисними рецептами приготування смузі. Ведуча проекту «Зважені та щасливі»-8 добре знається на поєднанні продуктів для налагодження роботи шлунково-кишкового тракту. Насичувати свій організм із самого ранку вітамінами і достатньою кількістю енергії – вже давня звичка королеви смузі. Як порадувати свою печінку і жовчний міхур – читайте в матеріалі.

мирослава ульянина

«Печінка відіграє важливу роль в загальному стані здоров’я, оскільки відповідальна за фільтрацію крові від токсинів, вірусів і бактерій, обмін речовин і функціонування імунної системи. А також за синтез жовчі, яка потрібна для розщеплення жиру та контролю pH», — написала у своєму блозі Мирослава Ульяніна.

Більше на тему: Гарбузовий чизкейк: рецепт від Мирослави Ульяніної

Такий смузі позитивно вплине і на роботу жовчного міхура, адже всі компоненти прискорюють його роботу, не даючи можливості застоюватися жовчі. Саме через застій жовчі та підвищені концентрації солей можуть утворюватися камені.

смузи

Складові:

  • Ківі/ грейпфрут — нормалізують функцію печінки, сприяють розчиненню солей і виведенню шлаків з організму;
  • Руколастимулює відтік жовчі та допомагає при порушеннях роботи печінки;
  • Спіруліна;
  • Вода;
  • Суперфуди — порошок паростків молодого ячменю та органічний матча — за бажанням, для підсилення очисного та вітамінізуючого ефектів.

Більше на тему: З чого почати худнути – розповіла Мирослава Ульяніна

Всі інгредієнти є досить гіркими на смак, втім у них є переваги:  

  • Потрапляючи на язик і подразнюючи його рецептори, гіркі продукти стимулюють роботу залоз зовнішньої секреції, отже, готують травний тракт до прийому їжі.
  • Продукти з гірким смаком активізують роботу підшлункової залози, печінки і жовчного міхура.
  • Гіркі продукти сприяють перистальтиці кишківника, отже, просуванню їжі по ШКТ. Знижується ризик бродіння їжі в кишківнику.

«Тому раджу переглянути свій раціон і додати до нього гірчинку»,  — порекомендувала королева здорового харчування Мирослава Ульяніна.


View this post on Instagram

A post shared by Мирослава Ульяніна (@myroslava_ulianina) on

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Thanks!

Our editors are notified.