PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImJpZy5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Рецепт корисної пасти від Мирослави Ульяніної

24.10.2018

Новий сезон проекту «Зважені та щасливі» 2018 порушив важливе питання правильного харчування. Цьогоріч у центрі уваги — проблеми не лише людей із зайвою вагою, а й тих, кому її не вистачає. Більшість із нас полюбляє пасту та не здогадується, що вона може бути корисною. Ведуча «Зважені та щасливі»-8 Мирослава Ульяніна поділилася рецептом пасти, яка аж ніяк не зашкодить організму, а, навпаки, стане здоровим елементом у вашому раціоні.

Мирослава Ульянина

Для того, щоб позбутися зайвої ваги або набрати масу тіла, насамперед необхідно правильно налаштувати раціон харчування і відмовитися від шкідливих продуктів. Проте це не означає, що смачних страв більше не буде. Ведуча «Зважених» пропонує авторський рецепт, який чи не єдиний, що ідеально підійде для такого здорового режиму. 

Більше на тему: Рецепт ранкового смузі від Мирослави Ульяніної

Рецепт пасти від Мирослави Ульяніної без термічної обробки можуть використовувати вегетаріанці та вегани. До того ж він підійде і людям із глютено- або лактонесприйняттям, адже не містить ані борошна, ані молочних продуктів.

Паста з цукіні та соусом песто зі шпинату і насіння соняшника

Мирослава Ульянина

Інгредієнти:

  • Цукіні 1 шт.
  • Свіже листя шпинату 1 пучок
  • Насіння соняшника (несмажене) 2 ст. л.
  • Часник — ½ зубчика (за бажанням)
  • Оливкова олія extra virgin або ж лляна олія 1 ст. л.
  • Лимонний сік
  • Рожева гімалайська сіль — за смаком
  • Перець чорний і білий мелений — за смаком
  • Помідори чері 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Для пасти: візьміть невеликий молодий цукіні, без насіння і з ніжною шкіркою. Наріжте його на зразок локшини. Для цього зручно використовувати слайсер.
  1. Для соусу песто: необхідно насіння соняшника замочити на ніч у воді, щоб нейтралізувати фітинову кислоту, яка є у всіх горіхах і насінні (така кислота заважає засвоєнню корисних речовин із них). Вранці промити. Насіння буде м’яким і дуже приємним на смак.

    У потужний блендер скласти насіння, промиті листя шпинату, половину зубчика часнику, додати оливкову або лляну олію, сіль і перець. Подрібніть до однорідної густої маси і ви отримаєте песто, з ніжною текстурою шпинату і неймовірним зеленим кольором, який чудово зберігається в холодильнику.
  1. У великій салатниці обережно змішати цукіні, помідори чері та песто — і одразу ж подавати. Можна додати зелень руколу, кінзу, петрушку, базилік.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Thanks!

Our editors are notified.