PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImJpZy5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Чим корисна малина, розповіла Світлана Фус

12.07.2019

Сезон малини у самому розпалі. Солодку ягоду так полюбляють діти і навіть дорослі. Однак мало хто знає, яка користь у ній міститься. Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус розповіла, які вітаміни можна отримати з малиною, а також яким хворобам можна запобігти. Детальніше читайте у матеріалі.

малина

У народній медицині плоди малини використовують як потогінний засіб. Сироп з ягід для поліпшення смаку мікстур. Але Світлана Фус рекомендує краще заморожувати ягоди, адже таким чином у ній зберігаються всі вітаміни і корисні елементи. Тому під час застуди краще буде, якщо ви заллєте теплою водою попередньо заморожену малину.

Більше на тему: Чи можна запивати їжу водою, розповіла Світлана Фус

З обережністю треба ставитися до малині при сечокам’яній хворобі і подагрі, оскільки в ягодах містяться солі сечової і щавлевої кислот.

малина

Основні корисні властивості малини:

  • Ягоди містять невелику кількість глюкози, тому вони чудовий компонент для урізноманітнення меню.
  • Малина містить саліцилову кислоту (діюча речовина аспірину) ефективний жарознижувальний засіб без побічних ефектів.
  • До складу входять: аскорбінова кислота, провітамін А (бета-каротин), рутин, які зміцнюють стінки судин, підвищують імунітет.
  • Кумарин викликає здатність малини нормалізувати згортання крові.
  • Найбільшу харчову цінність мають свіжі ягоди!

«Тому встигніть заморозити малину, щоб взимку поповнювати свій організм корисними елементами», додала Світлана Фус.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.